Slide background

Palvelut

NETTIAJANVARAUS –  VARAA  AIKA OPTIKOLLE TAI SILMÄLÄÄKÄRILLE NETISSÄ

Optikko

Optikkomme  ylläpitävät ammattitaitoaan kouluttautumalla säännöllisesti. He palvelevat sinua jokaisessa liikkeessämme ajanvarauksella tai ilman – jos kyseiselle hetkelle ei ole etukäteisvarausta.
Optikon tekemä näöntutkimus sisältää:

 • näöntutkimus / silmälasiresepti
 • silmänpaineen mittaus
 • silmien terveydentilan arviointi
 • pyydettäessa voidaan tehdä värinäkötesti ja kontrastinäkötesti. (mainittava   etukäteisvarauksen yhteydessä)

Optikkomme tekevät myös piilolinssisovituksia ja opastavat niiden oikeanlaisessa käytössä.

Näöntarkastus on asiakkaan kannalta helppo ja kivuton toimenpide, eikä siihen tarvitse valmistautua millään tavalla. Piilolinssejä tosin ei tulisi käyttää kyseisenä päivänä ennen näöntarkastukseen tuloa, ellei kyseessä ole piilolasikontrolli tai piilolasisovitus. Mikäli tarkastuksessa ilmenee tarvetta korjaukselle, optikot ja myyjät auttavat sinua valitsemaan sinulle sopivat linssit ja kehyksen tai optikko voi halutessasi sovittaa sinulle piilolinssejä.
Optikko ei diagnosoi tai hoida silmiin liittyviä sairauksia. Hän kuitenkin tarkistaa aina näöntutkimuksen yhteydessä silmien yleisen terveydentilan, ja ohjaa tarvittaessa silmälääkärille.

Optikkomme auttavat sinua mielellään kaikissa näkemiseen liittyvissä ongelmissa.

Ota yhteyttä tai tule käymään!

Silmälääkäri

Silmälääkärimme auttavat sinua kaikissa silmiesi terveyteen liittyvissä asioissa. He ovat asiantuntijoita silmäsairauksien hoitamisessa ja niiden ennalta ehkäisyssä. Vastaanotolla silmälääkärit käyttävet usein mustuaista laajentavia lääkeaineita, jotka helpottavat silmän tutkimuksia ja sairauksien toteamista.

Mikäli suvussasi on silmäsairauksia, kannattaa silmälääkärillä käydä säännöllisesti – useat silmäsairaudet ovat vahvasti perinnöllisiä. Yli 40 vuotiaiden olisi hyvä käydä välillä tarkastuttamassa silmänsä myös lääkärillä vaikka mitään konkreettista viitettä silmäsairaudesta ei olisikaan. Useat silmäsairaudet voivat nimittäin olla täysin oireettomia.  Silmälääkärit hoitavat myös kaikki alle 8 –  vuotiaden näöntutkimukset – optikot eivät voi niitä suorittaa.

Silmälääkärille kannattaa hakeutua aina kun epäilet silmäsairautta tai sinulla on siihen viittaavia oireita. Silmäsairauteen saattaa viitata mm seuraavanlaiset oireet:

 • silmien kutina, kipu tai kirvely
 • kuivasilmäisyys tai roskaisuuden tunne silmässä
 • näkäkentän vääritymät
 • valonarkuus
 • päänsärky

Silmälääkäri hoitaa tai ohjaa tarvittaessa lisätutkimuksiin silmälaboratorioon tai silmäkirurgille.

Silmälääkärin vastaanotolle pääsee vain etukäteisvarauksella.

Tervetuloa!

 • Oulainen (08)474121

  Oulaistenkatu 32, Oulainen